Știam că Sony are de gând să cumpere cei 50% din Sony Ericsson pe care îi deținea Ericsson pentru a remodela complet și a deține controlul total asupra gamei de telefoane mobile. Anunțul a fost făcut încă din toamna anului trecut, însă tranzacția a fost finalizată abia acum, compania japoneză plătind un total de 1,05 miliarde de dolari pentru a încheia colaborarea. Deja am văzut că seria Xperia a renunțat la titulatura de Ericsson înainte ca procesul legal de achiziție să fie finalizat.
Celebrul duo s-a înființat în 2001 sperând că dacă vor combina experiența lui Sony de a produce electronice cu pachetul de cunoștințe și patentele pe care le deținea Ericsson vor domina piața de telefoane mobile. Sony Ericsson s-a bucurat de popularitate la mijlocul anilor 2000, dar odată cu lansarea iPhone-ului și a primelor smartphone-uri Android cota lor de piață a scăzut dramatic. Sony și-a propus să se îndepărteze de sectorul telefoanelor de buget în detrimentul celor de primă clasă pentru a concura cu firmele de top: Samsung și Apple.
Sony are planuri mari pentru viitorul smatphone-urilor pe care le vor produce.
Conectivitatea cu alte dispozitive marca Sony este în plan. Compania dorește să includă smartphone-urile în ansamblul de electronice pe care l-a dezvoltat de-a lungul timpiului: computere, televizoare, media player-e, console pentru gaming, etc. Sony nu sunt singurii care și-au propus să ne acapareze sufrageria, Google au același plan cu proiectul Android@Home. Televizoare Sony deja pot fi pornite prin intermediul unui Playstation3 sau unui player Blu-ray, deci se pare că Sony este cu un pas înainte față de Google. Nu se compară nimic cu puțină competiție pentru a grăbi demersul lucrurilor.
Sony este, de asemenea, un titan al jocurilor video. Un strop din magia Playstation ar fi foarte bine venit în telefoanele Android. Xperia Play este un smartphone proiectat pentru gaming care ne aduce aminte de vechiul N-Gage de la Nokia. Poate că după marea schismă, Sony se va axa mai mult pe partea de gaming ale dispozitivelor pe care le produc.
Sunt multe noutăți și îmbunătățiri pe care Sony ar putea să le aducă gamei de telefoane inteligente și ne așteptăm la ceva măreț. O modificare ce costa 1 miliard de dolari trebuie să se finalizeze cu ceva grandios.