Introducere
Telefoanele actuale pun accentul pe design, însă nu toată lumea caută carcase delicate și plăcute la atingere. Nemulțumirile unor utilizatori sunt perfect întemeiate devreme ce mulți producători uită că un telefon trebuie să fie în primul rând practic și perfect funcțional.
După moda „fără butoane” inițiată de Apple, copiată mai apoi de ceilalți producători, pe piață s-a creat un deficit de terminale practice. Smartphone-urile cu ecran tactil stau destul de rău atunci când vine vorba să răspunzi cu rapiditate la un apel telefonic sau să formezi câteva numere în cadrul unui apel cu opțiuni.
Samsung Galaxy Xcover S5690 nu rezolvă nici el aceste aspecte însă se mulează perfect pe cerințele utilizatorilor care nu vor să trateze telefonul ca un glob de cristal prețios. Telefonul este construit într-o carcasă din plastic rezistent, ce rezistă la șocuri și protejează hardware-ul de umezeală și praf.
După o utilizare standard ne-a luat valul: l-am scăpat în chiuvetă, l-am înecat până a dat Semn de COMA și l-am ținut sub duș pe Singing in the rain. Totul pe muzica celor de la Steelborn.
Samsung declară despre acest model că îndeplinește standardele IP67 adică poate rezista timp de 30 de minute în apă cu adâncimea de 1 metru. Căderile accidentale, inevitabile în orice mediu, sunt bine suportate de carcasa groasă iar striațiile de pe laterale îmbunătățesc prinderea aparatului.
Nu trebuie să supraestimați telefonul din punct de vedere al șocurilor pe care le poate suporta dar nici să vă faceți griji pentru accidentele de zi cu zi.
Samsung Galaxy Xcover S5690 este destul de bărbătesc, am putea spune, carcasa și modul de asamblare fiind pe placul celor care preferă lucrurile solide și nu plasticul lucios. Aparatul are o densitate mai mare, fiind ceva mai greu decât telefoanele ultra-ușoare cu îmbrăcăminte din plastic foarte subțire.
Capacul spate, de culoare gri închis, prezintă striații și patru piciorușe prin care telefonul se așează pe masă fără ca restul carcasei să atingă suprafața de sprijin. Cele patru piciorușe, chiar dacă par a avea un rol minor, protejează capacul spate de efectele abrazive ale suprafețelor dure. Capacul spate este securizat cu ajutorul unui șurub ce se poate deschide cu o monedă. Portul USB este protejat cu un capac cu garnitură din cauciuc iar mufa pentur căști beneficiază, de asemenea, de o protecție împotriva apei.