Design
Din capul locului trebuie să le dăm dreptate înaintașilor care i-au lăudat designul. E cât se poate de subțire și te face să crezi că densitatea îi este dată doar de ecran, tranzistori și baterie. La o grosime de 8.49mm, cântărește doar 116 grame. Practic, ții în mână un telefon cât întreaga palmă, dar nu-i simți prezența decât prin forma geometrică impusă de un ecran imens de 4.3 inci în diagonală.
Alături de un HTC Desire HD – comparabil ca dimensiune – Galaxy S II se simte precum fulgul. Înlocuirea metalelor cu plastic nu poate fi blamată devreme ce l-am văzut prestând live.
Forma dreptunghiulară, cu un singur buton amplasat în josul ecranului, rotunjit la colțuri constituie în prezent subiect de dispută între Samsung și Apple. Americanii au acționat în instanță Samsung acuzându-i că au copiat designul iPhone (au arătat cu degetul mai multe produse coreene printre care și Galaxy S II). Până la decizia judecătorilor americani, smartphone-ul proiectat în Coreea de Sud, dar fabricat în China, surclasează iPhone 4 în materie de tehnologie.
Plasticul exterior s-a dovedit flexibil și ne-a spulberat emoțiile să nu-l crăpăm de la prima montare a acumulatorului și a cartelei SIM. E o tendință întâlnită la majoritatea smartphone-urilor actuale să mascheze spatele cu un plastic fin și nu să asigure o protecție reală la lovituri inerente (excepție Nokia, teren străin). În cazul nostru, click-urile carcasei apăsate ne-au făcut să ne gândim emotivi și la inerenta desfacere în vederea returnării. Totuși, un utilizator obișnuit n-ar trebui să se lovească de această operațiune prea des.
Pe fața telefonului, butonul central dreptunghiular rotunjit (deci dragă Apple, nu e perfect rotund) este însoțit numai de două dintre cele patru butoane tradiționale – Back și Menu. Acestea sunt capacitive și se sting automat când nu sunt acționate. Utilizatorul poate avea ceva probleme de acomodare cu identificarea lor, atunci când sunt stinse. Din fericire, ai de ales doar între două – stânga și dreapta (și nu între patru ca la LG Optimus 2X).
Deasupra ecranului, în partea stângă a fost poziționată camera de 2MP pentru apeluri video. Pe latura de sus se găsește intrarea audio de jack 3.5mm. Butonul de blocare/deblocare și pornire/oprire a fost poziționat confortabil pe muchia dreaptă. Astfel, deblocarea ecranului se face rapid și confortabil (cu degetul mare).
Pe partea opusă avem cele două taste de control al volumului. Interfața MicroUSB se află în partea inferioară, pe cant, fără a fi camuflată de vreun plastic.
Spatele lui Galaxy S II are o textură plăcută la atingere. Pe mijloc a fost centrată camera foto de 8 MegaPixeli (3264×2448) cu autofocus și bliț LED. Aceasta poate filma la o calitate FullHD 1080p cu 30fps.
Bombarea spre partea de jos ajută la mânuire și îi conferă o modestă capacitate acustică speaker-ului. Calitatea sunetului redat de acesta pare a fi singura deficiență generată de carcasa subțire din plastic.