telefoane

Samsung Galaxy Nexus (review)

Hardware

Cele două companii mari ce stau în spatele acestui terminal au dorit de la bun început să pună în vânzare un produs de excepție iar Galaxy Nexus nu s-a îndepărtat prea mult de acest ideal. Au existat totuși câteva amânări nedorite fapt care a dat posibilitatea unor competitori să recupereze terenul pierdut.

Samsung Galaxy Nexus are la bază un chipset Texas Instruments OMAP 4460, tactat la frecvența de 1.2GHz. Chipset-ul este o uzină în sine, odată ce încorporează, pe lângă cele două nuclee de procesare, diverse module de comunicații. În aceeași pastilă lucrează două nuclee de procesare ARM Cortex A9, două nuclee ARM Cortex M3 dar și module specializate precum accelaratorul IVA 3 care permite codarea/decodarea filmelor la rezoluție full HD 1080p.

Luat separat, chipset-ul Texas Instruments OMAP 4460 are capacități mult mai mari de procesare. Texas Instruments spune despre chipset că poate lucra la frecvența de 1.5GHz, acceptă HDMI, carduri SD/MMC/microSD, ecrane cu rezoluție WUXGA (1920 x 1200) și camere foto de până la 20 megapixeli. Chip-ul este fabricat cu ajutorul unui proces de fotolitografiere pe 45 nanometri și este optimizat pentru un consum redus de energie.

Grafica este asigurată de un nucleu de procesare Imagination Technologies POWERVR SGX540 cu suport pentru API-uri OpenGL ES v2.0, OpenGL ES v1.1, OpenVG v1.1 și EGL v1.3. Chipset-ul grafic se face vinovat de rularea fluidă a interfeței grafice dar și pentru rezultatele bune în benchmark-uri.

Rezultatele oferite de hardware-ul intern sunt afișate pe un ecran Super AMOLED cu diagonala de 4.65 inci. Suprafața acestuia este protejată cu o sticlă oleofobică, rezistentă la zgârieturi. Claritatea imaginilor este determinată atât de tehnologia OLED cât și de rezoluția de 720×1280 pixeli, cea mai mare întâlnită până acum la un telefon mobil. Ecranul are o densitate a pixelilor de aproximativ 316ppi iar acest fapt se simte atunci când vizualizați o fotografie sau un clip fullHD direct de pe Youtube.

Comunicațiile sunt oferite de module GSM 2G (850 / 900 / 1800 / 1900,) cât și 3 G (HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100). Utilizatorul poate folosi, de asemenea, conexiunea Wi-Fi în standarde a/b/g/n, poate crea un hotspot pentru partajarea conexiunii 3G cu alte aparate compatibile și poate transmite imaginile pe ecranul unui televizor de ultimă generația prin DLNA.

Gradul de interactivitate al interfeței grafice este ridicat de prezența unor senzori specializați precum: busola electronică, senzorul de proximitate, de lumină ambientală, giroscopul, accelerometru şi în premieră barometru pentru stabilirea presiunii atmosferice.

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8

To Top