Camera video
Produsul dispune de două camere video cu rezoluția de 5 megapixeli, respectiv 1.2 megapixeli. Amplasarea camerei principale cu diafragma f/2.4 într-un colț al tabletei provoacă o serie de probleme suplimentare. În timpul utilizării, sticla ce acoperă camera video adună amprente, suprafața acesteia pierzându-și parțial transparența.
Acumulările de pe camera video nu vor mai permite focalizarea precisă a imaginii , de aceea se recomandă ștergerea camerei înaintea fotografierii pentru a obține rezultate cât mai bune.
În schimb, fotografiile făcute într-o zi însorită, așa cum cele de mai jos, se prezintă la un nivel acceptabil fără a avea pretențiile unei camere foto dedicate. Culorile nu sunt tocmai precise, tonurile fiind ușor alterate. Balansul de alb se reglează greu, albul pur fiind aproape imposibil de obținut. De regulă, camerele foto montate pe tablete au unele limitări ușor de perceput iar camera montată pe noul Nexus 7 nu se diferențiază de camerele foto montate pe celelalte modele din piață.
Aplicația camerei permite selectarea zonei în care se face focalizarea prin atingerea ecranului. Funcția este deosebit de utilă în lipsa zoom-ului optic, utilizatorul obținând rezultate mult mai bune.
Google a introdus și posibilitatea de a efectua fotografii panoramice. Software-ul camerei ghidează utilizatorul astfel încât suprapunerea imaginilor să se realizeze cât mai bine. Fotografiile Photosphere (vezi tutorialul Photosphere) pot fi încărcate în rețeaua Google și afișate pe StreetView.
Fotografii realizate cu ASUS Google Nexus 7 2013
ASUS Google Nexus 7 2013 poate filma la rezoluție FullHD cu 30 de cadre pe secundă. Spre surprinderea noastră camera a reușit să-și mențină focusul chiar și atunci când ne aflam în mișcare.
Camera frontală este dotată cu un senzor cu rezoluția de 1.2 megapixeli, cu focus fix, și este poziționată în partea superioară a tabletei. Utilizatorul poate efectua apeluri video prin diverse servicii dedicate și se poate baza pe o imagine de calitate.