Introducere
Evoluția inversă a dimensiunilor dispozitivelor mobile, începută odată cu lansarea terminalelor cu ecran tactil a dus în prezent la creare unor telefoane ce sfidează regulile ergonomiei. Dacă telefoanele vechi se doreau a fi cât mai mici, modelele actuale cu ecran tactil ating dimensiuni uriașe de-a dreptul. Samsung a fost una dintre primele companii care au știut să exploateze suprafața mare a ecranelor. Exemplul ei a fost urmat de LG, ASUS precum și de alți producători.
Dacă Samsung a ales un ecran mai mare pentru a concura telefoanele Apple, ceilalți producători au simțit nevoia să fie prezenți pe un segment de piață de unde se puteau obține venituri frumoase.
ASUS Fonepad FHD Note 6 (ME560CG) poate fi numit un telefon supra-dimensionat, după regulile de astăzi, deși în esență este o tabletă de mici dimensiuni. Un utilizator cu mâinile ceva mai mari se poate simți confortabil în timp ce utilizează Fonepad FHD Note 6 drept telefon. Pentru o domnișoară sau pentru un copil, Fonepad FHD Note 6 poate fi doar o tabletă și nimic altceva.
Privind la ASUS Fonepad FHD Note 6 (ME560CG) observăm că avem de-a face cu un produs bine închegat, ce afișează caracteristicile specifice zonei high-end. Plasticul ce acoperă tableta este de calitate iar îmbinările sunt de excepție. De altfel, ASUS este recunoscut pentru calitatea produselor sale dar și pentru prețurile ceva mai mici decât ale concurenței. În testul nostru am avut la dispoziție modelul pe alb, deosebit de elegant, ce oferă un contrast plăcut între parțile cromate și ecran.
În partea din față, Note 6 prezintă două difuzoare, poziționate în partea superioară, respectiv în partea inferioară, acoperite cu grile metalice. În partea superioară, deasupra ecranului mai sunt vizibili doi senzori și camera video frontală.
Partea din spate a tabletei este puternic rotunjită, plasticul lucios permițînd introducerea mai ușoară în buzunar. Deși este mare, Note 6 încape în buzunarul din față al unei perechi de jeansi.
ASUS a ales să monteze pe cele două laterale butoanele pentru volum și butonul pentru pornit/oprit precum și sloturile pentru cardul microSD și microSIM.
Sloturile pentru microSD și microSIM sunt acoperite cu un capac din plastic a cărui rigiditate ar putea duce la rupere, mai ales dacă utilizatorul nu execută cu delicatețe manevra de îndepărtare. Zona inferioară este rezervată conectorului microUSB.