Telefoanele și tabletele Motorola erau până de curând fidele platformelor NVIDIA. Motorola Atrix, Droid X2, Photon 4G și Xoom se bazau pe specificațiile și performanțele oferite de NVIDIA Tegra 2, oferind utilizatorilor grafică de invidiat.
Până la apariția pe piață a viitorului SoC Tegra 3, Motorola pare a se orienta către chipurile OMAP produse de Texas Instruments, modelul Droid 3 fiind net superior generației precedente dacă privim către benchmark-urile realizate de Anatech.
Motorola Droid 3 (XT883) este construit în jurul unui chipset OMAP 4430, ce integrează două nuclee ARM Cortex-A9 MPCore, cu SMP (Symmetric Multiprocessing), și grafica POWERVR SGX540 cu module pentru accelerarea jocurilor și a interfeței grafice 3D.
Complexitatea chipsetului poate fi observată și din schema bloc, prezentată în imaginile de mai jos. OMAP 4430 surclasează hardware-ul modelului Droid 2, obținând un spor de performanță în benchmark-uri precum GLBenchmark 2.0 dar și un număr superior de cadre în jocuri.
Ecranul smartphone-ului dispune de o rezoluție qHD 960×540 pixeli în condițiile unei diagonale de 4 inci.
Imaginile redate au calitate mai mult decât bună iar sistemul de operare Android 2.3.4 Gingerbread completează mai departe terminalul prin suportul software oferit.