Poziția companiei LG Electronics pe piața telefoanelor mobile inteligente nu este susținută numai prin investiții foarte mari ci și prin cercetare tehnologică. De regulă principalele inovații veneau de la Nokia, HTC, Motorola sau Samsung, singurele companii care își permiteau riscul de a pune la dispoziția utilizatorului noutăți tehnologice netestate.
LG este al doilea mare conglomerat corean, după Samsung, și al treilea mare producător de telefoane mobile, resursele sale financiare oferindu-I posibilitatea de a întreprinde activități de cercetare.
De anul viitor, LG va intra puternic pe piața telefoanelor mobile ce rulează sistemul de operare Android, compania făcând un efort considerabil pentru a putea concura principalul său competitor, Samsung. Cel puțin pe piața coreeană se duce o luptă aprigă între cei doi giganți mai ales în segmentul televizoarelor LCD și al telefoanelor mobile.
După lasarea sau prezentarea, după caz, a unor telefoane mobile inteligente precum Optimus One, Optimus 2X sau “B”, LG ne propune un standard unic pentru încărcarea echipamentelor mobile. Inovația se numește Qi (inspirată de energia vitală în cultura asiatică) și permite încărcarea wireless a oricărui dispozitiv mobil.
Standardele au fost concepute de Wireless Power Consortium, o organizație formată din 69 de companii, și prevăd o tehnologie unică, internațională, pentru majoritatea producătorilor. Din consorțiu fac parte companii importante precum: Nokia, HTC, LG, Samsung și Sony Ericsson, fapt care ne garantează o implementare mai rapidă a tehnologiei.
Standardul Qi a fost deja adoptat de câtiva fabricanți de baterii. Energizer comercializează un pad de încărcare iar Duracell va oferi primele produse cu această tehnologie prin magazinul virtual Best Buy.
În luna ianuarie la CES 2011 ar putea fi prezentate primele produse cu Qi. Din câte se pare vom avea telefoane mobile cu Android și încărcare wireless, precum și mese pe care va fi suficient să asezăm telefonul mobil sau tableta pentru a reîncărca bateria.
Restaurantele, hotelurile, aeroporturile sau gările ar putea oferi mese sau standuri speciale pentru clienți, acest serviciu având un potențial enorm mai ales datorită vânzărilor mari pe care le înregistrează producătorii de telefoane.
Cei interesați de felul în care se transmite electricitatea prin inducție magnetică între transmițător și receptor precum de o serie de calcule inginerești o pot face vizionând filmul postat pe pagina aceasta.
Tot acolo aveți prezentarea pe larg a tehnologiei, schemele electronice, randamentul și eventualele probleme cu interferențele.