Anul 2014 va aduce o multitudine de dispozite noi cu Android precum și un val nou de viruși periculoși. Sistemul de operare Android este victima propriului succes, infractorii cibernetici fiind atrași de numărul mare de utilizatori de unde pot „pescui” victimele.
Până în 2015 numărul de terminale conectate la internet peste tot în lume va ajunge la 25 de miliarde, iar până în 2020, se va dubla. Acestea includ dispozitivele de monitorizare a funcțiilor vitale, aparatura medicală, computerele auto de bord, semnalizatoarele de urgență, dispozitivele de uz casnic. Fiecare în parte cu propriile setări de securitate, acestea vor deveni principalula țintăa criminalilor informatici.
Androidul are în acest moment aproximativ 70% din piața de sisteme de operare pentru mobile, ceea ce îl face foarte relevant pentru escrocii informatici. Dacă punem la socoteală că terminalele mobile sunt și mijloace de plată (prin sms-uri către numere cu supra-taxă sau noile plăți prin Near Field Communication – NFC) hackerii se vor axa din ce în ce mai mult pe crearea de viruși pentru Android. Folosirea din ce în ce mai frecventă a telefoanelor personale la serviciu și invers le va permite hackerilor să țintească mai bine companiile și utilizatorii individuali.